søndag 20. januar 2008

Begrunnelse for linker til nettsteder

Da denne bloggen også er en del av mitt masterstudium på NTNU, er det et formelt krav om å begrunne et utvalg på ti av linkene i bloggen. Derfor dette innlegget.
  1. Grep - læreplaner for Kunnskapsløftet: Læreplanene konkretiserer kravet til IKT i de ulike fag, og må derfor stå sentralt i enhver sammenheng når det gjelder IKTdidaktikk.
  2. IKTABC.no: Et nettsted som presenterer et skoleutviklingsprogram for hvordan man kan ta i bruk IKT til å utvikle skolen samt egen kompetanse som leder. Drottningborg vgs. deltar på dette programmet, og erfaringene så langt gjør at jeg anbefaler programmet videre.
  3. Itu.no: Et nettsted som bl.a. inneholder mange spennende forskningsartikler om IT i utdanning. Har brukt dette mye i forbindelse med denne studiemodulen.
  4. mmb.udir.no - multimediadatabasen: Har brukt en del tid på å finne frem til nettsteder som støtter digital læring, og dette er et av de.
  5. ndla.no - nasjonal digital læringsarena: I likhet med forrige nettsted er dette en bra plass for digitale læringsressurser.
  6. Program for digital kompetanse: Er i likhet med Grep en av grunnstenene når det gjelder IKT i skolen, og legger mange viktige føringer for meg som skoleleder.
  7. Skolenettet.no: Et samlende nettsted for utdanningsdirektoratets mange ressurser og informasjonsområder rettet mot bl.a. elever og lærere, og således en viktig ressursside.
  8. Skolutveckling.se: Av og til kan det være nyttig å løfte blikket og se hva de driver med utenfor landets grenser. Synes rett og slett dette nettstedet er meget bra.
  9. Sylvias blogg: Inneholder mange spennende innlegg bl.a. om bruk av spill i undervisningen. Som pedagog og f.t. student er dette spennende og følge med på.
  10. Terjes blogg: En litt annen innfallsvinkel enn både min og Sylvias i forhold til IKT i skolen, men ikke mindre nyttig av den grunn.

1 kommentar:

Kjell Atle sa...

Gode nettsteder og greie begrunnelser.